A következő élő közvetítés része Átkeltek a Dnyeperen az ukránok

Medvegyev belengette, hogy felmondják a fekete-tengeri gabonafolyosóról szóló megállapodást

Roman Csop / MTI / AP
Roman Csop / MTI / AP

Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese kijelentette, hogy ha a G7-ek betiltják az Oroszországba irányuló exportot, Moszkva válaszul felmondja a fekete-tengeri gabonafolyosóról szóló egyezményt.

A G7-es idióták ötlete, miszerint teljes exporttilalmat rendelnek el az országunkba, azért hibátlan, mert ez egyúttal kölcsönös tilalmat jelentene, a mi országunkból hozzájuk, beleértve a G7-ek számára legérzékenyebb árukategóriákat is. Ebben az esetben a gabonaegyezmény, és még sok más dolog amire szükségük van, megszűnik a számukra

– írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Tavaly júniusban Oroszország és Ukrajna Törökország és az ENSZ közvetítésével megállapodott a fekete-tengeri ukrán gabonaexport újraindításáról. Az egyezmény értelmében az orosz blokád ellenére újraindulhatott az ukrán gabona szállítása a Fekete-tengeren, helyi tűzszünetek által garantált biztonságos folyosókon, a szankciókkal sújtott Oroszország pedig újraindíthatta a gabona- és műtrágyaszállításokat.

A megállapodást tavaly novemberben további 120 nappal meghosszabbították, majd idén márciusban ismét meg kell újítani. Ekkor változatlan feltételek mellett hatvan nappal meghosszabbított az egyezményt.

(SkyNews)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik