A következő élő közvetítés része Orbán rácsodálkozott a NATO-főtitkár kijelentésére, a szövetség egy 2008-as nyilatkozatra hivatkozik

Orbán Viktor rácsodálkozott a NATO-főtitkár kijelentéseire Ukrajna csatlakozásáról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hadd legyek világos: Ukrajnának méltó helye van az euroatlanti családban. Ukrajnának méltó helye van a NATO-ban. Idővel a támogatásunkkal mindez lehetővé fog válni.

Egyebek mellett erről beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján Kijevben.

Az eseményről beszámolt a Politico is, a tudósítást pedig a jelek szerint olvasta Orbán Viktor miniszterelnök is, a kormányfő ugyanis a Twitter-oldalán megosztotta a vonatkozó cikket.

Kiderült az is, hogy nagyjából mi a véleménye Stoltenberg szavairól. Orbán mindössze annyit írt a tweetben, hogy

mi van!?

Zelenszkij egyébként ugyanezen a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a NATO-nak tagjai közé kéne fogadnia Ukrajnát, a csatlakozáshoz pedig határidőt kéne szabnia. Zelenszkij meghívást kapott a NATO júliusi, Vilniusban megrendezendő NATO-csúcsra.

Az általános vélekedés egyébként a NATO-tagországok között az, hogy Ukrajnát fel kellene venni a szövetségbe, de amíg dúl a háború, addig nem.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik