Nagyvilág

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Brandon Bell / Getty Images
Brandon Bell / Getty Images

A CNN információi szerint vádat emelt a manhattani speciális ügyészség Donald Trump korábbi amerikai elnökkel szemben, soha korábban nem fordult még elő, hogy valakinek, aki megfordult az ovális irodában, ilyen eljárással kell szembenéznie.

A lap két, az ügyre jó rálátással bíró informátorra hivatkozik, akik szerint Trumpnak több mint 30, üzleti csalással kapcsolatos vád miatt kell felelnie. A konkrét vádak ugyanakkor egyelőre nem ismertek a nyilvánosság előtt, azokat még a napokban kihirdetik, míg Trumpnak várhatóan kedden kell megjelennie a bíróságon.

Trumpot nem érhette meglepetésként az ügyészség mostani döntése, hiszen néhány hete ő maga beszélt arról, hogy hamarosan letartóztatják. A lehetséges republikánus elnökjelöltek között egyelőre remekül álló volt elnök ellen több eljárás is folyamatban volt, egyről, a Stormy Daniels nevű pornósztárral kapcsolatos ügyről ő maga számolt be saját közösségi oldalán a Truth Socialön. A gyanú szerint Trump a 2016-os – később győztes – kampánya idején 130 ezer dollárt (mai árfolyamon 47,2 millió forintot) fizetett az ügyvédjén keresztül Stormy Danielsnek, hogy hallgasson egy tíz évvel korábbi afférjukról. Az egykori elnök még 2006-ban bonyolódott egyéjszakás kalandba a pornószínésznővel. Az esettel kapcsolatban Alvin Bragg manhattani ügyész az év elején kezdett bizonyítékokat bemutatni az esküdtszék számára.

Kapcsolódó
Trump afférja után milliókat fizettek egy pornósztárnak, a volt elnök vádemeléstől tart
Az egykori elnök még 2006-ban bonyolódott egyéjszakás kalandba Stormy Daniels-szel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik