A következő élő közvetítés része Zelenszkij az ostromlott Bahmut melletti frontra látogatott

Vilmos herceg lengyelországi támaszpontokat látogatott meg

Lengyelországi támaszpontokon tett látogatást szerdán a brit trónörökös, írja az MTI. Vilmos walesi herceg a Buckingham-palota tájékoztatása szerint brit alakulatokat keresett fel az ukrán határ közelében lévő délkelet-lengyelországi Rzeszow egyik támaszpontján, és személyesen mondott köszönetet az Európa védelmében betöltött szerepükért.

A Rzeszow melletti támaszponton állomásozó brit erők elsősorban légtérvédelmi feladatokat látnak el.

Az udvar beszámolója szerint Vilmos, III. Károly király és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz, a katonákhoz intézett beszédében igen fontosnak nevezte a szabadság védelmében kifejtett tevékenységüket, és biztosította őket arról, hogy Nagy-Britanniában is mindenki erőteljesen támogatja őket.

Yui Mok / Getty Images

Vilmos herceg szerdán felkereste a lengyel fegyveres erők egyik alakulatát is, majd Varsóba utazott, ahol csütörtökön meglátogatja az ukrán menekültek egyik befogadóközpontját, és fogadja őt Andrzej Duda lengyel államfő.

A trónörökös a brit kormány kérésére látogatott Lengyelországba, de már az ukrajnai háború kitörése után, személyes Twitter-üzenetekben is biztosította Ukrajnát támogatásáról.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik