A következő élő közvetítés része „Oroszország és Kína kapcsolata még soha nem állt ilyen magas szinten”

Az oroszok harapófogóba zárhatják Avdijivkát

Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / AFP
Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / AFP

Ukrajna hétfőn közölte, hogy a donyecki Avdijivka városa hamarosan „második Bahmuttá” válhat. A békeidőben 30 ezres lélekszámú kisváros védői nyolc hónapja tartják magukat az oroszokkal szemben, azonban most a teljes bekerítés veszélye fenyegeti őket. Bahmutot immár kilencedik hónapja ostromolják az oroszok. Március elejére csaknem teljes a műveleti bekerítés: a város védőit csaknem az összes utánpótlási útvonaltól elvágták.

A Donyeck városától északra fekvő Avdijivka térségében valószínűleg kizárólag az orosz reguláris egységek végeznek műveleteket, és most sikerrel törtek ki a várostól északnyugatra fekvő területre.

„Az ellenség folyamatosan próbálja bekeríteni Avdijivka városát. Nagyon egyetértek brit kollégáimmal abban, hogy Avdijivka hamarosan a második Bahmut lehet” – nyilatkozta a televíziónak Olekszij Dmytraszkivszkij ukrán katonai szóvivő. A brit hírszerzés hétfői jelentésében arról ír, hogy az oroszok csekély előrehaladást értek el a városban, ahol egy hatalmas kokszüzem is található, amely kulcsfontosságú védőállás lehet a jövőben.

Avdijivka már évek óta a frontvonalban van: az ukrán katonák már 2014-es kelet-ukrajnai harcok kitörésekor beásták magukat a településen.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik