Nagyvilág

Fegyverrel ment iskolába a hatéves fiú Virginia államban

Őrizetbe vették egy hatéves kisfiú édesanyját, aki fegyverrel indult iskolába a Virginia állambeli Norfolkban – írja a CNN a rendőrség közleményére hivatkozva. A hatóságokat csütörtökön riasztották a norfolki Little Creek Általános Iskolába, ahol az intézmény dolgozói átadták a pisztolyt a rendőröknek.

Az incidensben ugyan senki sem sérült meg, de egy anya azt mondja, hogy a fiú az osztályban megfenyegette a lányát.

Egy másik anya azt állította a helyi híradóban, hogy a fiú töltött fegyvert hozott az iskolába a hátizsákjában, és csütörtökön a testnevelés órán fenyegette a lányát. Ő egy másik szülőtől értesült a fenyegetésről, mivel a kislány otthon bezárkózott a szobájába, és nem mert beszélni az esetről.

Januárban már volt hasonló eset Virginia államban, akkor egy hatéves gyermek meg is sebesítette a tanítóját Newport News városban – emlékeztetett a BBC. A kisgyerek által meglőtt 25 éves tanítónő, Abby Zwerner beperelte az általános iskolát fenntartó tankerületet.

A mostani esetre visszatérve: A fiú édesanyját pénteken vád alá helyezték, mert a gyanú szerint hozzájárult a kiskorú által elkövetett bűncselekményhez. Lehetővé tette ugyanis, hogy a gyermek hozzáférjen a töltött lőfegyverhez.

Mint arról beszámoltunk, nemrég Mississippi államban egy kisvárosban hajtott végre ámokfutást egy, az ötvenes éveiben járó férfi, aki a volt feleségén kívül öt embert lőtt agyon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik