Nagyvilág

Hat embert lelőtt egy ámokfutó Mississippi államban

AFP PHOTO / Tate County Sheriff's Office
AFP PHOTO / Tate County Sheriff's Office

Hat ember meghalt, miután ámokfutást rendezett egy fegyveres férfi az egyesült államokbeli Mississippi államban, egy háromszáz lelkes kisvárosban, Arkabutlában.

Az 51 éves férfi három helyszínen lövöldözött, és megölte volt feleségét, valamint  további öt embert, mielőtt a seriff helyettesei őrizetbe vették – írja a Reuters a megyei seriffre és szemtanúkra hivatkozva. Az elkövetőt a rendőrség a helybéli Richard Dale Crum személyében azonosította, őt több rendbeli szándékos emberöléssel gyanúsítják – közölte Brad Lance, Tate megyei seriff újságírókkal.

Joe Biden elnök azonnal elítélte a lövöldözést, és újra szorgalmazta, hogy a Kongresszus szigorítsa a fegyvertartást, azaz többek között a támadófegyverek betiltását és a fegyverek biztonságos tárolásának előírását kérte.

Jill és én gyászoljuk a mississippi állambeli Tate megyében a mai erőszakos cselekményekben elhunyt hat embert, ahogyan a többi – túlságosan sok – amerikait is

– mondta az amerikai elnök a feleségére utalva.

A seriff elmondása szerint a hatóságokat először a benzinkút kisboltjához riasztották lövöldözés miatt, de még a rendőrök kiérkezése előtt újabb hívás érkezett egy háznál történt lövöldözés miatt.

Egy embert a benzinkút boltjában lőttek agyon, később a férfi volt feleségét találták holtan az otthonában. A rendőrök egy másik ház felhajtóján bukkantak a gyanúsítottra, akit küzdelem nélkül elfogtak – mondta a seriff.

Az elfogás helyszíne Crum otthona volt, ahol további négy holttestet találtak: kettőt a ház mögött, kettőt pedig az úttesten.

A nyomozóknak még nem sikerült kideríteniük az indítékot, de a megyei rendőrfőnök azt mondta, hogy a vizsgálatot a gyanúsított és volt felesége között fennálló kapcsolattal kezdik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik