Nagyvilág europoli

Várhelyi Olivér azt mondja, nem az EP-képviselőket hülyézte le, de bocsánatot kér

MTI / EPA / Julien Warnand
MTI / EPA / Julien Warnand

Közleményt adott ki Várhelyi Olivér fideszes uniós biztos, azok után, hogy az Európai Parlament keddi plenáris ülése során bekapcsolt mikrofon mellett azon elmélkedett, vajon hány hülye van még hátra.

Miután az elejtett félmondat nagyobb nyilvánosságot kapott, a DK és a holland liberális EP-képviselő, Guy Verhofstadt is Várhelyi lemondását követelte, utóbbi Ursula von der Leyent is felszólította a fideszes képviselő menesztésére.

Mindezek után adott ki közleményt Várhelyi, melyben azt írta, őszintén sajnálja a plenáris ülésen tett megjegyzése körüli félreértéseket.

Ez egy folyamatban lévő privát beszélgetés volt köztem és a kabinetvezetőm között egy teljesen más témában, amit kiragadtak a szövegkörnyezetből. Elnézést kérek az esetleges félreértésekért

– írta Várhelyi, jelezve, hogy nem az EP-képviselők voltak a megjegyzése célpontjai.

A képviselő hozzátette, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja az uniós intézményeket, beleértve az Európai Parlamentet és a képviselőket is, ezt követően pedig köszönetet mondott a keddi ülésen részt vevő kollégáinak, akikkel fontos kérdéseket vitathatatott meg a Nyugat-Balkán geopolitikai helyzetéről.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik