Belföld europoli

„Hány hülye van még?” – kérdezte bekapcsolva felejtett mikrofonnál Várhelyi Olivér magyar EU-biztos

MTI/EPA/Julien Warnand
MTI/EPA/Julien Warnand

Az Európai Parlament képviselői kérdezték kedden a plenáris ülésen a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős fideszes európai uniós biztost, aki a jelek szerint véletlenül bekapcsolva felejtette a mikrofonját. Várhelyi Olivér miután a helyére ült a sorjázó kérdések után azt kérdezte:

Hány hülye van még?

A történtekről készült felvételt a Demokratikus Koalíció (DK) rakta ki az Facebook-oldalára.

A szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős fideszes uniós biztostól a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy azonnal mondjon le, és mint írják, az esetről tájékoztatták az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökét is. Mint írták, ha pedig nem hajlandó magától lemondani, akkor elvárják az Európai Bizottság elnökétől, Ursula von der Leyentől, hogy azonnal rúgja ki.

A DK hozzátette, nem történhet meg, hogy egy fideszes ilyen szégyent hoz a magyarokra, hogy lehülyézi az 450 millió európai polgár képviseletében ott ülő EP-képviselőket, akiknek éppen az a dolguk, hogy őt kérdezzék. A párt tájékoztatja az esetről az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökét is.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik