A következő élő közvetítés része Ursula von der Leyen elárulta, hol sújtják majd Oroszországot az új szankciók

Február 24-én léphet életbe a következő uniós szankciós csomag

Kijevben tárgyalnak az EU vezetői az ukrán vezetéssel, köztük Volodimir Zelenszkij elnökkel, aki újabb szankciókat sürget Oroszországgal szemben.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, illetőleg Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön vonattal érkezett Kijevbe, így demonstrálva az unió támogatását Ukrajna felé a háború egyéves évfordulójának közeledtével.

Azt tapasztaljuk, hogy az európai szankciók visszavettek a sebességből. A terrorista állam eközben adaptálódik a szankciókhoz, amire választ kell találni

– panaszolta Zelenszkij az EB elnökével tartott közös sajtótájékoztatón. Ursula von der Leyen azonban elmondta: mihamarabb szeretnék elfogadni a tizedik szankciós csomagot.

Oroszország súlyos árat fizet a háborúért, mivel szankcióink erodálják gazdaságát, egy generációval visszavetve azt. A célunk, hogy február 24-re a tizedik szankciócsomagot is életbe léptessük

– jelentette ki Ursula von der Leyen.

Ugyanakkor a Reuters értesülése szerint a pénteki tárgyalás után vélhetően szertefoszlik Ukrajna reménye a gyors uniós tagságra.

(Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik