Nagyvilág europoli

EP-képviselő Orbán Balázsnak: Szerencsére senki sem vesz komolyan már titeket

MTI/EPA/Stephanie Lecocq
MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Idén is elkészítette a világ legátfogóbb korrupciós felmérését a Transparency International, amelynek listáján először lett a legkorruptabb uniós tagállam Magyarország, Bulgáriát is megelőzve. A magyar kormány minderre úgy reagált, hogy érdekesnek találja, hogy a szervezet sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról.

Ezután Orbán Balázs, a miniszterelnök stratégiai igazgatója is kifejtette véleményét a Twitteren, amit az RTL szúrt ki. Azt írta: „Magyarország alacsony értékelést kapott egy olyan listán, amit egy Soros általl finanszírozott NGO készített. Micsoda meglepetés! Akad bárki, aki komolyan veszi őket?”

Erre válaszolt Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő, aki azt írta:

Szerencsére senki sem vesz komolyan már titeket.

A politikus korábban, az 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt: „Félek, megint csak ígéreteket kaptunk, és a végén Orbán Viktor családja és barátai továbbra is sok pénzt lophatnak el”.

Kapcsolódó
Daniel Freund: Félek, megint csak ígéreteket kaptunk, és a végén Orbán családja és barátai továbbra is sok pénzt lophatnak el
Ha az Európai Bizottság konkrét lépések nélkül menti fel Magyarországot a jogállami mechanizmus alól, még az is lehet, hogy az Európai Parlament megbuktatja, mondja Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik