Belföld

Megérkezett a kormány reakciója a Transparency korrupciós jelentésére

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Idén 28. alkalommal készítette el a világ legátfogóbb korrupciós felmérését a Transparency International. Az úgynevezett korrupció érzékelési index szerint Magyarország a tavalyi évben az uniós tagállamok sorában Bulgáriát is megelőzve az utolsó helyre csúszott vissza. Az EU rangsorban az utolsó helyet először birtokoljuk egyedül.

A Telex a jelentéssel kapcsolatban kereste a Miniszterelnökség sajtóosztályát. Arra voltak kíváncsiak, mi a miniszterelnök véleménye a szervezet által összeállított világrangsorról és Magyarország helyezéséről.

Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról. A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van. Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát és szolgálja azt minden hazug jelentésével

– reagált a lap kérdéseire a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A kormány által Soros-szervezetként minősített Transparency International Magyarország jogi igazgatója a nemrég felállított Integritás Hatóság mellett működő Korrupció Elleni Munkacsoportba is bekerült. Ennek a Transparency – saját elmondása szerint – addig marad a tagja, amíg esély mutatkozik az érdemi munkavégzésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik