Nagyvilág

Kamasz fiúkat molesztáltak egy iráni fociakadémián, az igazgató Amerikára gyanakszik

Brahim Mazouz / Biosphoto / Biosphoto via AFP
Brahim Mazouz / Biosphoto / Biosphoto via AFP

Tizenöt serdülő fiút molesztálhattak szexuálisan egy iráni futballakadémián – írja az Iran Internatonal című lap. A sportminisztérium, mint írják, ugyan megpróbálta eltussolni az esetet, de a szülők panaszlevelének másolata azt mutatja, hogy a minisztérium már három hete tudott az esetről.

A közösségi médiában közzétett levélből kiderül, hogy a bántalmazott gyerekek szülei még azelőtt tájékoztatták a minisztériumot a tragikus eseményről, hogy az ügy nyilvánosságra került volna.

Az ország északkeleti részén található Mashhad városában működő Shahr Khodro labdarúgócsapat korábbi médiamenedzsere korábban a közösségi médiában szellőztette meg, hogy a klubnál edző gyerekek szülei feljelentést tettek a klub és az edzők ellen a gyermekeiket ért szexuális erőszak miatt. A mashhadi önkormányzathoz kötődő Shahrara napilap pénteken arról számolt be, hogy a gyerekek családjai a tartományi futballszervezet székháza előtt gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a tragédia miatt.

Hamid Sadzzsadi iráni sportminiszter hétfőn azt állította, hogy a minisztérium tovább folytatja az eset vizsgálatát.

Nem volt panasz az ügyben. Csak két-három kifogás érkezett a sportminisztériumba. A szükséges vizsgálatok után szándékozunk következtetést és végleges döntést hozni

– közölte a sportminiszter.

Az nem világos, hogy a szülők miért nem a rendőrségen tettek bejelentést a szexuális zaklatással vádolt edző ellen.

A futballakadémia igazgatója az ügyben a lap szerint amerikai összeesküvést sejtett:

Eddig nem kaptunk semmilyen panaszt, és egy ilyen ügy csak néhány ember összeesküvése lehet az Egyesült Államokban, akiknek az a szándékuk, hogy lejárassák a futballt és Iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik