Nagyvilág

30 év után, egy külföldi farmon találták meg a szökevényt

Több mint 30 évnyi keresés után találták meg egy massachusettsi gyilkosság gyanúsítottját – írja az ABC News.

A férfi nagyjából 5000 kilométerrel távolabb, egy guatemalai rákfarmon került elő.

Mario R. Garciát azért keresték, mert feltételezhetően ő ölte meg Ismael Recinos-Garciát 1991. november 16-án. A két férfi Attleboro városában keveredett vitába egymással, a gyanú szerint a szökevény ekkor késelte meg áldozatát.

Garciának évtizedeken át sikerült elkerülnie a hatóságokat. A férfi 2021-ben felkerült a massachusettsi rendőrség leginkább keresett személyeinek listájára. A guatemalai származású Garciát a gyilkosság mellett egy ahhoz nem kapcsolódó erőszakos bűncselekmény miatt is körözték.

Pham Hung / Getty Images Illusztráció.

A több szervezet bevonásával zajló nyomozást végül siker koronázta, a most 50 éves szökevényt az érintett farmon tartóztatták le. Curtis Cinelli hadnagy, aki korábban maga is dolgozott a keresésen, idén év elején új információkat kapott Garcia állítólagos hollétével kapcsolatban. Az értesülés szerint a gyanúsított Iztapában, egy gazdaságban tartózkodott.

A felkutatásban és az elfogásban a külügyminisztérium is segített. A férfi a farmon a vízbe ugorva próbált menekülni, de sikerült elkapni. Az amerikai és a guatemalai hatóságok jelenleg Garcia kiadatásán dolgoznak, hogy Massachusettsben bíróság elé állíthassák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik