A következő élő közvetítés része A NATO-főtitkár el tudja képzelni, hogy más országokra is kiterjed a háború

Novák Katalin: békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

Mi, magyarok békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút, békét szeretnénk otthonainkban, országunkban, határainkon – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton az iraki Erbíl katonai táborában, ahol magyar katonákkal találkozott.

Az államfő kiemelte: sötét felhők gyülekeznek felettünk, immár 10 hónapja tart Ukrajnában a háború. Felhívta a figyelmet az eszkaláció veszélyére, valamint arra, hogy a béke biztosításához és megőrzéséhez szükségünk van a magyar honvédekre. “Szükségünk van a szolgálatukra, olyan haderőre van szükség, amely képes megvédeni a magyarokat és Magyarországot” – hangsúlyozta Novák Katalin.

Hozzátette: olyan honvédekre van szükség, akik tapasztalatot szereznek, akiknek nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tudása is van, és akinek a tapasztalatát, képzettségét saját hazánk védelme érdekében is tudjuk hasznosítani. Novák Katalin szólt arról is, hogy közös ellenségünk a nemzetközi terrorizmus, “és önök a nemzetközi terrorizmus ellen harcolnak itt, a Kurdisztáni Régióban is”.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik