A következő élő közvetítés része Már az örményeken keresztül üt vissza Putyinra az ukrajnai háború

Szerdán áram nélkül maradt Ukrajna

Az ukrán hadsereg közölte, hogy az orosz erők szerdán 70 cirkálórakétát lőttek ki országszerte, és támadó drónokat is bevetettek. A csapásokban tíz ember halt meg.

Az ország energiaügyi minisztériuma közölte az áramfogyasztók túlnyomó többségénél az ellátása megszűnt, miután a támadások következtében három atomerőművet is lekapcsoltak az elektromos hálózatról.

A főváros polgármestere, Vitalij Klicsko közölte: egész Kijevben megszűnt a vízellátás. A városvezetés hozzátette, hogy a víz és a fűtés csütörtök reggelre visszatér a lakóépületekbe. Klicsko szerint a Kijevet célzó 31 rakéta közül 21-et hatástalanított a védelem. A fővárosba csapódó tíz rakéta közül az egyik az északi külváros egyik lakóházba csapódott, miután hárman meghaltak, tizenöten pedig megsebesültek. Az épület alsó szintjén egy óvoda volt, melyet sikerült időben evakuálni, miután megszólaltak a légvédelmi szirénák. A robbanás háromméteres krátert hagyott az épület előtt, és megsemmisült egy környékbeli játszótér is.

Szerdán késő este az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője közölte, hogy Kijevet és több mint egy tucat megyét, köztük Lvivet és Odesszát visszakapcsolták az elektromos hálózatra.

(Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik