A következő élő közvetítés része 200 ezer embert mozgósítottak eddig az oroszok a védelmi tárca szerint

Ukrán légiparancsnokság megsemmisítését jelentették be az oroszok

Contributor / Getty Images
Contributor / Getty Images

Dnyipro délnyugati külvárosában az orosz légierő nagypontosságú csapása megsemmisítette az ukrán keleti légiparancsnokság törzsét közölte kedden Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok szerint Harkiv megyében Dvurecsenna, Petropavlivka és Kupjanszk térségében az ukrán fegyveres erők 14. és 92. gépesített dandárja rakétacsapásokban száz katonát veszített, köztük külföldi „zsoldosokat”, valamint 16 haditechnikai eszközt.

A donyecki régióban, Liman irányában, Torszke településnél az ukrán 66. gépesített dandár egységeire és két „nacionalista alakulatra” mért hatalmas csapás több mint 120 embert ölt meg és 14 páncélozott járművet tett üzemképtelenné.

A luhanszki régióban, Liszicsanszk irányában, Hrihorivkánál az ukrán 54. gépesített dandárt érő rakétacsapás mintegy 90 katonát, három harckocsit és hat páncélozott járművet semmisített meg.

Zaporizzsja város közelében rakétacsapások érték az ukrán fegyveres erők 65. gépesített dandárjának lőszerraktárát, valamint a Motor Szics üzem repülőgép-javító műhelyeit. A támadás több mint 15 tonna lőszert, köztük az amerikai HIMARS sorozatvetőkhöz való lövedékeket, valamint két Mi-24-es harci helikoptert semmisítettek meg az orosz tájékoztatás szerint.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik