Nagyvilág

Állását elvesztette, felesége elhagyta a Capitolium ostromlóját

Az amerikai Capitolium elleni ostrom egyik vádlottjának ügyvéde ismertette, hogy milyen állítólagos következményeket szenvedett el védence tette miatt – írja a Business Insider. Mint ismeretes, 2021. január 6-án a választást elbukó Donald Trump hívei megtámadták a Capitolium épületét.

Az oklahomai Jerry Ryals egyike volt a zavargóknak. A férfi májusban bűnösnek vallotta magát a polgári rend megzavarásában, novemberben hirdethetnek ítéletet az ügyében. Eredetileg öt pontban emeltek vádat ellene. A támadás miatt több mint 900 ember ellen folyik eljárás, a szövetségi ügyészek több esetben vádalkut ajánlottak, ha a vádlott beismeri bűnösségét.

Ryals ügyvédje, Jay P. Mykytiuk pénteken egy bírósági dokumentumban azt kérte, hogy ne szabjanak ki börtönbüntetést védencére, ehelyett két év próbaidő kiszabását javasolta. A férfit legfeljebb öt év szabadságvesztésre ítélhetnék.

Michael Duva / Getty Images

Az ügyvéd szelíd óriásként festette le Ryalst, akit megtévesztettek Trump választási hazugságai. Mykytiuk szerint a férfi egy békés tüntetésen akart részt venni, és bár támogatta azokat, akik betörtek az épületbe, nem csatlakozott a támadók élére.

Az ügyvéd azt állítja, Ryals már most súlyos árat fizetett tettéért: elveszítette állását, és elhagyta a felesége.

Lelkes vadászként az is megviseli, hogy eltiltották a fegyvertartástól, és többet nem is szavazhat. A január 6-i esemény nagy visszhangja miatt ráadásul közössége több tagja elfordult tőle.

Ryals a zavargás közben több képet és videót is készített magáról. Az egyik felvételen arról beszél, hogy elegen vannak a győzelemhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik