A következő élő közvetítés része Stratégiai fontosságú várost adtak fel az oroszok

A csecsen Kadirov szerint itt az ideje bevetni az atomfegyvert az ukránok ellen

Oleg Nikishin / Pressphotos / Getty Images
Oleg Nikishin / Pressphotos / Getty Images

Ramzan Kadirov, az oroszországi csecsenföldi régió vezetője szombaton arról beszélt, hogy Moszkvának fontolóra kellene vennie a kis hatósugarú, taktikai atomfegyver alkalmazását Ukrajnában.

Miközben Oroszország szombaton megerősítette, hogy visszavonultak a donyecki régió északi részében fekvő Liman városából, Kadirov a főparancsnokokat becsmérelte a hadi kudarcok miatt. A csecsen vezető az atomfegyver bevetését egy nappal azután sürgette, hogy Vlagyimir Putyin elnök bejelentette négy ukrán régió – köztük Donyeck, ahol egyébként Liman is található – annektálását.

Üzenetében Kadirov „középszerűnek” minősítette Alekszandr Lapin vezérezredest, a Limannál harcoló orosz erők parancsnokát, és azt javasolta, hogy fokozzák le közkatonává, és fosszák meg a kitüntetéseitől.

A világon Oroszország rendelkezik a legnagyobb nukleáris arzenállal, ide értve a kis hatósugarú, taktikai atomfegyvereket is.

Kadirov mellett korábban Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, Putyin közeli szövetségese is felvetette, hogy Oroszországnak netán atomfegyverhez kell folyamodnia.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik