A következő élő közvetítés része Asztalon Brüsszelben a nyolcadik szankciócsomag

Moszkvában ratifikálják a szakadár népköztársaságok vezetői az Oroszországhoz való csatlakozást

Gyenyisz Pusilin és Leonyid Pasecsnik, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság (DPR) és Luhanszki Népköztársaság (LPR) oroszbarát vezetői Moszkvába tartanak – írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

A RIA tájékoztatása szerint az útjuk célja, hogy

befejezzék az Oroszországhoz való csatlakozásra vonatkozó eljárást.

Pusilin szerint az orosz Dumában és a Föderációs Tanácsban szükséges eljárások után:

Ennyi volt, hivatalosan Oroszország részei vagyunk. És aztán megkezdődik a gyarapodás, a fejlődés, aminek természetesen a győzelmünk a záloga. Nagyon nagy szükségünk van rá, egy közös győzelemre.

Sega VOLSKII / AFP Leonyid Pasecsnik (jobbra), az újonnan megválasztott luhanszki vezető, az ukrán biztonsági szolgálat korábbi regionális vezetőjével beszélget, Szergej Akszenovval (beszélget), az Oroszország által annektált Krím vezetőjével az úgynevezett Donyecki Népköztársaság vezetője, Denisz Puszilin beiktatásán Donyeckben 2018. november 20-án.

A luhanszki szakadár kormány hivatalos csatornája a Telegramon erősítette meg, hogy Leonyid Pasecsnik Moszkvába utazott, hogy „befejezze a Népköztársaság Oroszországhoz való csatlakozásának jogi részét”.

Oroszország, Szíria és Észak-Korea az a három ENSZ-tagállam, amely elismeri a két kelet-ukrajnai szakadár állam szuverenitását. Az önjelölt köztársaságok 2014-ben jöttek létre, és az elmúlt napokban állítólagos népszavazásokat tartottak az általuk elfoglalt terület annektálásáról. Az ukrán hatóságok azt mondták, hogy az eredmények „semmisek és érvénytelenek”, a szavazás pedig törvénytelen.

(Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik