Nagyvilág

Unalmas választás volt Oroszországban: Putyin pártjának emberei posztjukon maradtak

MTI
MTI

Mind a 14 hivatalban lévő és ügyvezető regionális vezető megőrizte posztját a hét végén megtartott, háromnapos oroszországi regionális és helyhatósági választásokon – derült ki az orosz Központi Választási Bizottság által közzétett előzetes adatokból.

A 14 regionális vezető közül 12 a Vlagyimir Putyin kormányzó Egységes Oroszország pártjának tagja. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy az Egységes Oroszország szerezte meg a szavazatok többségét a regionális törvényhozási gyűlésekben is.

A moszkvai önkormányzati választásokon a szavazatok 81,86 százalékával 1160 mandátumot szereztek a kormánypárt jelöltjei. A fővárosban a polgárok több mint 5700 jelölt közül választhattak 125 kerületi tanács 1417 képviselői helyére, a részvételi arány 33,9 százalékos volt.

Ella Pamfilova, a Központi Választási Bizottság elnöke hétfőn azt mondta, hogy „a jelenlegi időszaknak megfelelő unalmas kampány” alakult ki, amely során nem történt nagyobb szabálysértés.

Az eredményeket nyolc régió 20 választási körzetében érvénytelenítették, és 13 régióban 520 szavazólapot minősítettek érvénytelennek. A hivatalos eredményeket szerdán teszik közzé. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik