A következő élő közvetítés része Ukrajna két kulcsfontosságú várost is visszafoglalt

Az oroszok is elismerték, hogy kivonultak Izjumból és Balaklijából

Juan BARRETO / AFP
Juan BARRETO / AFP

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette az orosz erők visszavonulását Izjumból és Balaklijából, szokás szerint azonban igyekeznek úgy beállítani, mintha nem az ukrán erők meglepetésszerű ellentámadása miatt kellett volna menekülniük.

A RIA Novosztyi állami médium által közzétett közleményben a minisztérium azt állította, hogy döntés született „a Balaklija és Izjum térségében állomásozó orosz csapatok átcsoportosításáról” és „a donyecki erőfeszítések fokozásáról”, hogy „elérjék a különleges katonai művelet kitűzött céljait” és „felszabadítsák” a Donbászt. Az orosz közlemlény azt is állította, hogy számos „figyelemelterelő és demonstrációs eseményt” rendeztek annak érdekében, hogy elfedjék a „csapatok valódi tevékenységét” és lehetővé tegyék a kivonulást.

Időközben az ukrán erők már a stratégiai fontosságú Kupjanszk városát is elérték a héten indult ellenoffenzíva újabb állomásaként. A Guardian úgy fogalmaz, hogy az ukrán erők továbbra is váratlanul gyorsan haladnak előre az ország északkeleti részén, mivel úgy tűnik, hogy Kijev visszavette a stratégiai szempontból létfontosságú Kupjanszk városának ellenőrzését, és több ezer orosz katonát bekerített Izjumban.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik