A következő élő közvetítés része Új szankciókat vetett ki Európa ellen Oroszország

Orosz ezredest robbantottak fel a kocsijában

Felrobbantottak a kocsijában kedden délben egy orosz ezredest, aki az Ukrajnában megszállt Berdjanszk katonai parancsnokaként szolgált – derül ki az orosz állami média jelentéséből. A bomba a város közigazgatási központjának épülete közelében robbant, amelyet az oroszok orosz támaszpontként használnak.

Az esetről készült fényképek igazolják, hogy az Artiom Bardin ezredesként azonosított orosz tiszt által használt autó súlyosan megrongálódott a támadásban.

Az első jelentések szerint Bardin belehalt a sérüléseibe. Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja régió oroszok által kinevezett adminisztratív vezetője azonban egy kedden este fél nyolc után írt Telegram-bejegyzésben azt közölte, hogy az ezredes továbbra is az életéért küzd.

Hála Istennek, a berdjanski Artyom Bardin parancsnok halálával kapcsolatos információkat nem tudom megerősíteni. A súlyos sérülések, a lábamputáció és a hatalmas vérveszteség ellenére életben van. Az orvosok továbbra is az életéért küzdenek

– írta posztjában.

Orosz tisztviselők közölték, Ukrajna áll a támadás mögött. Ha igaz, ez az eddigi legjelentősebb merénylet az orosz megszállók ellen Ukrajnában.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik