A következő élő közvetítés része Oroszország elégeti a felesleges földgázt

Oroszország rakétákat és lövedékeket vásárol Észak-Koreától – áll egy amerikai hírszerzési jelentésben

Alekszandr Zemljanyicsenko / AP / MTI
Alekszandr Zemljanyicsenko / AP / MTI

Az orosz védelmi minisztérium több millió rakétát és tüzérségi lövedéket vásárol Észak-Koreától, hogy támogassa Ukrajna elleni invázióját – derül ki egy friss amerikai hírszerzési jelentésből.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselő hétfőn azt mondta, hogy az a tény, hogy Oroszország Észak-Korea felé fordul, azt bizonyítja, hogy „az orosz hadsereg továbbra is súlyos ellátási hiányokkal küzd Ukrajnában , részben az exportellenőrzések és szankciók miatt”.

Amerikai hírszerzési tisztviselők úgy vélik, hogy az oroszok a jövőben további észak-koreai katonai felszerelések vásárlására törekedhetnek. A titkosszolgálati jelentésről elsőként a New York Times számolt be .

A jelentés azután készülte, hogy a Biden-kormányzat a közelmúltban megerősítette, hogy az orosz hadsereg augusztusban iráni gyártású drónokat vett át az ukrajnai hadszíntéren.

Kapcsolódó
Oroszország szorosabbra fűzi kapcsolatait Észak-Koreával
Vlagyimir Putyin orosz elnök világossá tette, hogy Oroszország és Észak-Korea kiterjeszti kétoldalú kapcsolatait – jelentette hétfőn a KCNA phenjani állami hírügynökség.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik