Nagyvilág

Befolyásos német üzletember utazott a Balti-tengerbe csapódott magángépen

Egy ismert német üzletember zuhant magánrepülőjével a Balti-tengerbe Lettország partjainál a hétvégén, miután Spanyolországból átrepült fél Európán, de a légi irányítók jelzéseire nem felelt, írja a Reuters.

Az Ausztriában regisztrált Cessna 551-es típusú repülő vasárnap délután szállt fel a dél-spanyolországi Jerez városából. Átrepült Párizs majd Köln felett, aztán egyenesen a Balti-tengerbe száguldott.

A charterjáratokat üzemeltető Quick Air légitársaság szóvivője hétfőn megerősítette, hogy a magánrepülő a cég tulajdonosáé, Karl-Peter Griesemanné volt.

Rajta kívül hárman tartózkodtak a fedélzeten, amikor a tragédia bekövetkezett. A kölni Express szerint Griesemann volt a pilóta, mellette pedig felesége, a lányuk és a lányuk barátja utazott vele.

A baleset okát egyelőre nem tudni.

A spanyol légi irányítók helyi idő szerint 14 óra 55 perckor veszítették el a kommunikációt a géppel, egy órával azután, hogy felszállt.

Riasztották is francia kollégáikat, akik két Gripennel követték a határig a gépet. Ezt követően német és dán vadászgépek vették át ezt a feladatot, de ők senkit nem láttak a fedélzeten.

Egyelőre nem sikerült kiemelni a tengerből a roncsokat, de egy olajfoltot találtak a becsapódás környékén. Mostanáig egyik utas holtteste sem került elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik