A következő élő közvetítés része NATO-főtitkár: Nem szabad hagyni, hogy Oroszország megnyerje a háborút

Moszkva kiutasította Norvégia egyik konzulját

Kiutasították Oroszországból csütörtökön Norvégia egyik konzulját, aki egy videofelvétel szerint azt hangoztatta egy szállodai recepción, hogy utálja az oroszokat.

A történtek után Elisabeth Ellingsen jelenléte Oroszországban ellehetetlenült,

áll az orosz külügyminisztérium közleményében, amely egyúttal megjegyezte, hogy Moszkva figyelembe vette Oslónak a történtek miatti sajnálkozását.

A tárca csütörtökön bekérette a norvég nagykövetet, és tiltakozott nála Ellingsen „sértő oroszgyűlölő megjegyzései” miatt.

A konzulnak egy murmanszki szálloda portáján július 6-án rögzített dühkitörését az okozta, hogy a hotel egyik alkalmazottja megkérte, várjon egy keveset, amíg kitakarítják a szobákát. A múlt hónap végén az interneten megjelent és nagy felháborodást keltett felvételek szerint Ellingsen azt kiabálta angolul, hogy utálja az oroszokat, és hogy skandinávként hozzászokott a tiszta szobákhoz.

Maria Zaharova külügyi szóvivő korábban közölte, hogy az orosz diplomáciai tárca a konzul kijelentéseit felháborító gyűlöletkeltésnek tartja. A norvég külügyminisztérium kifejezte sajnálkozását az incidens miatt, és közölte, hogy a konzul kirohanása nem tükrözi Norvégia politikáját.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik