A következő élő közvetítés része Oroszország Volodimir Zelenszkij szülővárosának elfoglalását tervezheti

Oroszország azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy „közvetlenül részt vesz” a háborúban

Oroszország azt állította, hogy az Egyesült Államok, a világ vezető katonai hatalma közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban, mivel amerikai kémek jóváhagyták és koordinálták az orosz erőkre mért ukrán rakétacsapásokat.

Az orosz védelmi minisztérium – amelynek élén Vlagyimir Putyin elnök egyik közeli szövetségese, Szergej Sojgu áll – közölte, hogy Vadim Szkibickij, Ukrajna katonai hírszerzésének helyettes vezetője a Telegraph című lapnak elismerte, hogy Washington koordinálja a HIMARS rakétacsapásokat.

Anastasia Vlasova for The Washington Post via Getty Images Egy kelet-ukrajnai egység parancsnoka és egy rakétákkal felszerelt HIMARS jármű 2022. július 1-jén.

Mindez tagadhatatlanul bizonyítja, hogy Washington – a Fehér Ház és a Pentagon állításaival ellentétben – közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban

–  jelentette ki a védelmi minisztérium.

Szkibickij a vádakra reagálva tagadta, hogy amerikai tisztviselők közvetlenül, célzott információkat adtak volna, ugyanakkor azt elismerte, hogy volt a felek között konzultáció.

(Reuters/Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik