Nagyvilág

Trump az adóját is csökkentheti azzal, hogy volt feleségét a golfpályáján temették el

Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az angolszász sajtó arról ír, hogy kevesebb adót fizethet majd be a Trump család Bedminsterben található golfklubja amiatt, hogy oda temették el a július 14-én elhunyt Ivana Trumpot, Donald Trump első feleségét.  A Guardian összefoglalója szerint New Jersey államban a temetkezési céllal használt területek és temetkezési cégek mentességet élveznek az adók befizetése alól, ami különösen hasznos egy olyan államban, ahol kimondottan magas az ingatlanadó.

Brooke Harrington, a Dartmouth Főiskola szociológus professzora először szkeptikus volt azokkal a hírekkel szemben, hogy Trump így akarja csökkenteni az adóját, de mivel Harringtonnak ez a szakterülete, mélyebben beleásta magát. Arra jutott, hogy New Jerseyben a temetkezési cégeknek nem kell fizetniük sem ingatlanadót, sem forgalmi adót, sem jövedelemadót. Ráadásul az sincs megszabva, hogy hány sírnak kell lennie a temetkezésre használt területen.

Ivana Trumpot egy kevesebb mint fél hektáros területen temették el, így a Guardian szerint nem valószínű, hogy az adómentesség az egész golfklub területére vonatkozna, de adófizetésnél minden kicsi számít. A feltételezéseknek ráadásul vannak előzményei: a Washington Post már évekkel ezelőtt arról írt, hogy Donald Trump 2014-ben kezdeményezet egy kis családi, tíz férőhelyes sírkert, valamint egy nagyobb, 284 férőhelyes nyilvános temető kialakítását a golfklub területén. Ezt a tervet végül – vagy legalábbis egyelőre – nem valósították meg.

Kapcsolódó
Aki nélkül nem létezne a mai Donald Trump
Ivana Trump, Donald cseh származású első felesége Amerika kedvence volt, nálunk mégis kevésbé ismert a filmbe illő élettörténete. Sportoló, üzletasszony, édesanya – ki is volt ő valójában?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik