A következő élő közvetítés része Úszni tanítanák az ukránok az oroszokat, Lavrov Afrikában turnézik

Törökország szerint Svédország a NATO-csatlakozás kapcsán kötött megállapodás ellenére sem adja ki a terrorizmussal vádolt személyeket

AFP
AFP

Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter közölte, Svédország továbbra sem adja ki a Törökország által terrorizmussal vádolt személyeket, annak ellenére, hogy az északi ország ígéretet tett erre, cserébe azért, hogy Ankara támogatja a svédek felvételét a NATO-ba.

Svédország és Finnország májusban nyújtotta be hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-nak, miután a skandináv országok az ukrajnai háború kitörését követően felülvizsgálták hagyományos semlegességüket. A csatlakozásuk azonban Törökország ellenállásába ütközött, mivel Ankara azzal vádolta az északi országokat, hogy az általa terroristáknak tartott csoportokat támogatják, köztük a Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) és Fethullah Gülen hitszónok követőit.

A három ország a múlt hónapban a Madridban tartott NATO-csúcson megállapodást írt alá a török vétó feloldásáról, cserébe a terrorizmus elleni küzdelemmel és fegyverexporttal kapcsolatos ígéretekért.

(Al Jazeera)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik