A következő élő közvetítés része Megállapodtak az ukrán gabonaexport újraindításáról, az oroszok nem támadják a hajókat

Öt országgal bűvült Oroszország barátságtalan államokat tartalmazó listája

Görögország, Dánia, Szlovénia, Horvátország és Szlovákia is felkerült pénteken az orosz kormány által „barátságtalannak minősített” külföldi államok listájára.

A kormány frissítette azon külföldi államok listáját, amelyek barátságtalan cselekményeket követnek el a külföldön működő orosz diplomáciai és konzuli képviseletekkel szemben.

A listán szereplő országok számára korlátozzák vagy megtiltják az oroszországi lakosok alkalmazását diplomáciai és konzuli képviseleteiken. A pénteken ismertetett rendelet értelmében Görögország esetében 34, Dániáéban 20, Szlovákiáéban 16 fő ez a limit. Szlovénia és Horvátország nem vehet fel helyi alkalmazottakat. Az orosz kormány közölte, hogy a lajstrom, amelyen eddig az Egyesült Államok és Csehország szerepelt, tovább bővülhet.

Márciusban a moszkvai kabinet jóváhagyta az Oroszországgal szemben barátságtalan cselekményeket elkövető – alapvetően az ukrajnai háború miatt szankciókat bevezető – 48 külföldi állam és terület listáját is. Ezen mások mellett szerepel az összes uniós ország, így Magyarország is, valamint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália, Izland, Svájc, Montenegró, Dél-Korea, Szingapúr és Tajvan.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik