A következő élő közvetítés része Lavrov megszellőztette, hogy az oroszok tovább mennek nyugat felé

Nem engedünk direkt fegyverszállítást Ukrajnába

Roman Pilipej / EPA / MTI
Roman Pilipej / EPA / MTI

Hiába futott végig az ukrán médián, nem igaz a hír, hogy Magyar Levente államtitkár szerint átmehetnek Magyarországon a fegyverszállítmányok. A kormány változatlanul zárva tartja az ilyen jellegű katonai felszerelés előtt a magyar-ukrán határt.

Mivel Ukrajnán kívüli hírforrásban még nem találkoztunk a hírrel, megerősítésért vagy cáfolatért megkerestük kérdéseinkkel a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Paczolay Máté külügyi szóvivő válasza dióhéjban: a hír kacsa.

Bővebben kifejtve: „Magyarország nem változtatta meg álláspontját a fegyverszállítások kapcsán. A fegyverszállításokkal kapcsolatos magyar álláspont a kezdetektől fogva világos: nem küldünk sem katonát, sem fegyvert Ukrajnába, és nem engedünk át fegyverszállítmányokat a magyar-ukrán határon. Ez az álláspont továbbra is változatlan, így minden ezzel ellentétes állítást megfogalmazó hírportál valótlanságot közöl. A magyar-ukrán határt egyetlen fegyverszállítmány sem lépte át és ez a jövőben sem fog változni, mivel ezek biztonsági kockázatot jelentenek Kárpátalja területére és kockáztatnák a magyar emberek biztonságát.”

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik