A következő élő közvetítés része Gyurcsány: Orbán menjen el Kijevbe!

Gyurcsány: „Orbán menjen el Kijevbe!”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A DK elnöke bátorságra buzdítja közösségi oldalán a kormányfőt. Gyurcsány Ferenc arra reagált, hogy  vasárnap Orbán Viktor szintén a Facebook-oldalán arról beszélt, szerinte az Oroszország elleni uniós szankciók rosszak, károsak még Ukrajnának is. Gyurcsány Ferenc szerint annak eldöntésére azonban, mi Ukrajna érdeke nem Orbán Viktor, hanem Volodimir Zelenszkij elnök kapott felhatalmazást.

Az Orbán nevű magyar kormányfő nem mondhatja meg, hogy mi Ukrajna érdeke. Ha kérés, felhatalmazás nélkül ő mondja, akkor politikai szélhámos. Bajkeverő, haszonleső és a többi.

Szerinte a kormányfőnek el kellene mennie Zelenszkijhez megkérdezni, mit gondol Ukrajna elnöke arról, mi Ukrajna érdeke.

Eddig nem ment. Biztonságos, védett irodájából játssza a nagyfiút. Ha van véleménye a tennivalókról, akkor legyen bátor Zelenszkij elnök szemébe nézni és megkérdezni, megbeszélni, hogy mi Ukrajna érdeke.

Ha ezt nem teszi meg és csak üres, káros szövegeket mond, akkor önmagát leplezi le: „már csak egy vergődő, önmagát mentő, túlmozgásos bajkeverő”, aki nem való a kormány élére – tette hozzá Gyurcsány, jelezve, ők készülnek.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik