Nagyvilág

Súlyos vonatbaleset történt Bajorországban, többen meghaltak

NETWORK PICTURES / AFP
NETWORK PICTURES / AFP
Garmisch-Partenkirchenben egy emeletes vonat siklott ki. Mentőhelikopterek jöttek Ausztriából, még a német hadsereg is segít a mentésben.

Vonatbaleset történt a dél-németországi Garmisch-Partenkirchenben, legalább négyen életüket vesztették, többen megsérültek. Garmisch-Partenkirchen járási körzeti hivatalának szóvivője a német dpa hírügynökségnek eleinte arról számolt be, hogy legalább 60 embert kezelnek kórházban, közülük tizenhatot súlyos sérülésekkel. Később 30 sérültről, ezen belül 15 súlyos sérültről jöttek frissebb hírek.

A regionális vonatjárat München felé tartott és délben siklott ki – közölte a szövetségi rendőrség egyik szóvivője az MTI szerint.

A német Bild arról ír, három vagon ugrott le a sínekről. A lap szerint az ausztriai Tirolból három mentőhelikpoter is érkezett a helyszínre. Bevetették még a hadsereget is, de őket azért tudták, mert katonák ellenőrzik Garmischt, ahol nemsokára a világ 7 vezető hatalmának, a G7-csoportnak a vezetői tartanak majd csúcstalálkozót.

A videófelvételeken látszik, hogy több vagon valóban elhagyta a pályát, ahol a képek szerint egy vágány kanyarodik bele az alpesi tájba. A szerelvény emeletes kocsikkal közlekedett.

A Bild arról ír, ma van a pünkösdi hosszú hétvége előtti utolsó tanítási nap, ezért nem kizárt, hogy a regionális vonaton sok diák utazott. A mentés zajlik, az utasokat az ablakokon keresztül húzták ki eddig.

A baleset helyszíne a lap információi szerint:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik