Nagyvilág

Névtelen adományozó fizeti ki a texasi iskolai lövöldözés áldozatainak temetését

MICHAEL M. SANTIAGO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
MICHAEL M. SANTIAGO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

175 ezer dollárt, azaz közel 64 millió forintot adományozott egy névtelen jóakaró a texasi iskolai lövöldözésben elhunytak temetési költségeire – jelentette be Greg Abbott texasi kormányzó.

A pénteken tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a személyazonossága eltitkolását kérő illető mind a huszonegy áldozat temetésének költségét állja, ezzel akar hozzájárulni ahhoz, hogy „a kibírhatatlan szívfájdalommal sújtott családoknak egy pillanatig sem kelljen az anyagiak miatt aggódniuk.” Abbott hozzátette azt is, hogy Texas állam a tragédiában érintettek számára biztosítja a professzionális mentális tanácsadást. Arra, ki lehetett a titokzatos adományozó semmilyen utalással nem tért ki, ám sokan gondolják úgy, hogy Elon Musk lehet az, a milliárdos üzletember ugyanis Texas államban él.

A keddi mészárlás az egész világot megrázta: a texasi Uvalde város általános iskolájában egy 18 éves fiú rendezett vérfürdőt megölve ezzel 19 kisgyereket és két tanárt. A puskával felfegyverkezett támadót a rendőrség végül lelőtte.

Kapcsolódó
Legalább 19 kisgyerek és 2 felnőtt halt meg a texasi iskolai lövöldözésben
A lövöldöző, a 18 éves Salvador Ramos szintén meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik