Nagyvilág koronavírus

Tombol a koronavírus Észak-Koreában, már 3 millióan fertőződtek meg

Anthony WALLACE / AFP
Anthony WALLACE / AFP

Kedden összesen mintegy 3 millió lázas betegről számoltak be az észak-koreai hatóságok. Hétfő estig, 24 óra alatt több mint 134 510 új fertőzöttek találtak – írja az MTI.

Múlt hét keddig 1,72 millió fertőzöttet regisztráltak az országban, így

egy hét alatt csaknem megduplázódott a beteg száma.  A fertőzöttek valódi számát homály fedi, ugyanis az ország nem rendelkezik elegendő vizsgálati kapacitással annak megállapítására, hogy az emberek koronavírusos megbetegedésben szenvednek-e, ezért inkább lázról számolnak be. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Észak-Koreában a világjárvány kezdete óta mindössze 64 ezer tesztet végeztek el.

Phenjan a hónap elején erősítette meg az ország első hivatalos koronavírusos fertőzéseit. Eddig 68-an haltak meg az állami hírügynökség, a KCNA szerint. A jelentések szerint mintegy 2,5 millióan már meggyógyultak.

Katasztrófa felé sodródik a járvány sújtotta Észak-Korea
Rendkívüli gyorsasággal 1,7 millióra emelkedett a koronavírus-gyanús esetek száma.

Az elszigetelt ország egészségügyi helyzetéről keveset tudni, mivel a WHO állítása szerint egyáltalán nem kapja meg a szükséges információkat az országban tomboló járványról. A szervezet feltételezi, hogy nem indítottak országos oltási kampányt.

Észak-Korea vesztegzárat rendelt el. Szöul szerint a phenjani kormány még nem reagált a Dél-Koreából és az Egyesült Államokból érkező oltóanyag- és gyógyszerszállítmány-felajánlásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik