Nagyvilág

Tovább nőtt a New York-i metrón történt lövöldözés sebesültjeinek száma

Alexi J. Rosenfeld/ AFP
Alexi J. Rosenfeld/ AFP

Már legalább 23 ember megsérült a brooklyni Sunset Parknál, a 36. utcai metróállomásra érkező szerelvényen, miután egy ismeretlen férfi tüzet nyitott, és több füstbombát is eldobott. A New York-i rendőrség vezetője, Keechant L. Sewell elmondta, hogy tízen súlyosan megsebesültek a lövöldözésben, további tizenhárman pedig akkor, amikor kiszaladtak a vasútállomásról vagy füstöt lélegeztek be. A tűzoltóság tájékoztatása szerint öt ember állapota válságos, de egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

A támadás helyi idő szerint kedd reggel, 8 óra 24 perc körül történt. A hírek szerint a támadó férfi először működésbe hozott egy füstbombát, majd tüzet nyitott a metrón. A feltételezett elkövető az NBC New York első híradása szerint narancsszínű láthatósági mellényt és gázmaszkot viselt, de Keechant L. Sewell rendőrparancsnok közlése szerint egy zöld mellényt és szürke pulóvert viselő, erős testalkatú férfit keresnek.

A rendőrség szerint a gyanúsított 33-szor lőtt. A helyszínen megtalálták a lövöldözéshez használt félautomata lőfegyvert, továbbá lőszereket, egy baltát és egy tartály benzint.

James Essig nyomozó elmondta, hogy a hatóságok egy bérelt furgon kulcsát találták meg a helyszínen. A hatóságok szerint a járművet Philadelphiában bérelte egy Frank R. James nevű, wisconsini és philadelphiai lakcímmel is rendelkező 62 éves férfi, akit nagy erőkkel keresnek, bár egyelőre nem világos, hogy köze volt-e a bűntényhez.

(hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik