A következő élő közvetítés része Megmérgezték Roman Abramovicsot, a Chelsea tulajdonosát; több elrabolt ukrán polgármestert holtan találtak meg

Nagyon megugrott Oroszországban az antidepresszánsok iránti kereslet

Oleksandr GIMANOV / AFP
Oleksandr GIMANOV / AFP

A háború nemcsak az orosz gazdaságra lesz pusztító hatással, hanem a lakosság mentális állapotára is. A bajokat jelzi, hogy február 28. és március 6. között négyszeresére nőtt a patikákban az antidepresszáns készítmények forgalma. A Napi.hu által idézett Kommerszant szerint ez a „kezdete a tömeges depressziónak”.

A betegek szorongásának erősödésén túl súlyosbítja a helyzetet, hogy gyógyszerhiány alakult ki és a készletek ára az égbe szökött. Pánikvásárlásokról érkeztek hírek, sokan attól tartanak, hogy nem tudják majd beszerezni megszokott, nélkülözhetetlen gyógyszereiket. Pszichiáterek szerint előbb 30-40 százalékkal megdrágultak a kezeléseiben használt készítmények, majd egyszerűen elfogytak. A gyógyszergyártók és orosz forgalmazóik szerint a legalapvetőbb készítmények nem szerepelnek a tiltólistákon, így azok továbbra is elérhetők lesznek Oroszországban. A jelenlegi ellátási gondokat logisztikai problémákkal magyarázzák.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik