A következő élő közvetítés része Az azeriek kihasználják Oroszország háborúját, Lázár szerint nem túl biztató, amit Putyin csinál

Ukrán külügyminisztérium: Minden álnépszavazás semmis Ukrajna megszállt területein

Az ukrán külügyminisztérium vasárnap közölte: a megszállt területein megtartott álnépszavazások „érvénytelenek és semmisek”.

Emlékezetes, hogy a kelet-ukrajnai Luhanszki Népköztársaság szeparatista vezetője korábban azt mondta, hamarosan népszavazást tarthatnak az Oroszországhoz való csatlakozásról.  Ezt a Reuters hírügynökség írta meg az önmagát kikiáltó köztársaság hírügynökségére hivatkozva.

Az ukrán külügyminisztérium szóvivője, Oleg Nikolenko vasárnap délután a Twitteren annak a véleményének adott hangot, hogy

a világon egyetlen ország sem fogadja el Ukrajna nemzetközileg elismert határainak erőszakos megváltoztatását.

Szerinte ehelyett Oroszország még erősebb nemzetközi válaszlépésekkel néz szembe, ami tovább súlyosbítja elszigetelődését.

Három nappal azelőtt, hogy február 24-én orosz csapatokat vezényeltek Ukrajnába, Vlagyimir Putyin orosz elnök független államként ismerte el az Ukrajnától elszakadt Luhanszk és Donyeck régiókat, ám a világ többi része továbbra is Ukrajna részének tekinti őket.

(BBC)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik