A következő élő közvetítés része Mariupol feladására szólították fel Ukrajnát az oroszok, miközben Zelenszkij szerint a tárgyalások elakadása világháborút hozhat

Boris Johnson üzent Kínának: egyre kínosabb szemet hunyni Putyin inváziója felett

Azok után, hogy Joe Biden amerikai elnök óva intette Hszi Csin-ping kínai elnököt attól, hogy bárminemű segítséget nyújtson Oroszországnak, a brit miniszterelnök is intézett néhány mondatot az ázsiai szuperhatalom vezetője felé.

Boris Johnson a Sunday Times-nak adott interjújában úgy fogalmazott,

az idő előrehaladtával és az orosz atrocitások számának növekedésével egyre nehezebb és politikailag kínosabb lesz, ha valaki akár aktívan, akár passzívan szemet huny Putyin háborúja felett.

Ukrajna inváziójának kezdete óta Kína még nem ítélte el Oroszországot, amit a hírek szerint az oroszok ki is használnának, egyes hírek szerint szorult helyzetükben már kérték is Peking segítségét. Miután Biden ettől óva intette a kínaiakat, az ország külügyminisztere, Wang Yi azt nyilatkozta, hogy Kína álláspontja objektív és méltányos a háború kérdésében, nem fognak megijedni a Nyugat fenyegetéseitől, az idő pedig majd megmutatja, hogy Kína a jó oldalra állt a konfliktusban.

JUSTIN TALLIS / POOL / AFP
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik