A következő élő közvetítés része 35 halottja van a katonai támaszpont bombázásának, lelőttek egy amerikai újságírót Irpinyben

A csernobili dolgozók annyira kimerültek, hogy nem tudnak rendesen dolgozni

Aris Messinis / AFP
Aris Messinis / AFP

A csernobili atomerőmű munkatársai annyira kimerültek, fizikailag és mentálisan egyaránt, hogy nem tudják elvégezni a biztonsági berendezések karbantartását és javítását – közölte vasárnap a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) az ukrán szabályozó hatóság tájékoztatása alapján.

A NAÜ közlése szerint a 211 fős, műszaki személyzetből és őrből álló állomány február 24-e óta folyamatosan dolgozik, mert senki nem tudta leváltani őket. A szabályozó hatóságnak nincs közvetlen kommunikációja a személyzettel, de információkat kap a telephelyen kívüli atomerőmű-vezetéstől – írja a CNN a közlemény alapján.

Az ügynökség hozzátette, hogy készen állnak az azonnali cselekvésre, hogy segítséget nyújtsanak az ukrajnai nukleáris létesítmények biztonságos üzemeltetéséhez. Erről Rafael Mariano Grossi főigazgató múlt héten tárgyalt Dmitro Kuleba ukrán és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik