A következő élő közvetítés része Ukrajna szerint Csernobilt fenyegetik az oroszok, megölték a harmadik orosz vezérőrnagyot Ukrajnában

Lukasenka elmélete szerint az ukránok akarták megszállni Fehéroroszországot

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerint az ukrán fegyveres erők nemcsak a Donbász megtámadásra készültek, hanem arra is, hogy megszállják Fehéroroszországot.

A fehérorosz vezető a Vlagyimir Putyinnal lezajlott monstre egyeztetés után nyilatkozott a sajtónak. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség beszámolója szerint azt is hangoztatta, hogy szerinte Fehéroroszországban és Oroszországban az emberek lassan kezdik megérteni, hogy “kik az igazak”.

Lukasenka két hete, az orosz invázió kezdetén, amikor Putyin katonai egységei Fehéroroszország területét is felhasználva megtámadták Ukrajnát, még azt állította, hogy Litvánia és Lengyelország „szőtt terveket arra, hogy hátba támadja Oroszországot,” viszont „Fehéroroszország ezt jó szövetségesként megakadályozta.”

A Ria szerint Vlagyimir Putyin és Aljakszandr Lukasenka öt órán át tárgyalt a Kremlben. A beszélgetés egyik fő témája az Ukrajna körüli helyzet volt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik