A következő élő közvetítés része Ukrajna szerint Csernobilt fenyegetik az oroszok, megölték a harmadik orosz vezérőrnagyot Ukrajnában

Ismét megpróbál humanitárius folyosókat nyitni az ukrán kormány

Ukrajna pénteken több régióban is megpróbálja evakuálni a civileket – közölte Iryna Verescsuk, az ország reintegrációs minisztere.

A tervezett útvonalak az alábbiak:

  • Mariupol-Zaporizzsja
  • Vonovakta-Pokrovszk
  • Polohij-Zaporizzsja
  • Enerhodar-Zaporizzsja
  • Izium-Lozova

A Mariupolból és Vonovaktából induló utakat az elmúlt héten többször is elzárták vagy heves ágyúzásokkal megközelíthetetlenné tették az oroszok. Iziumból sikeresebb volt az emberek evakuálása.

Ezek az útvonalak nem kerültek egyeztetésre Moszkvával, amely helyettük különböző, Oroszországba vezető útvonalakat jelentett be.

Újból kísérlet tesznek arra, hogy kimenekítsék Kijevből a lakosságot,

a folyosók Buka, Hosztomel, Kozarovics és Mikulics irányába vezetnek. A Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir közelében is folyosókat nyitnak Andrijivka, Makariv és Borodjanka felé.

Útvonalakat jelentettek be a Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir közelében is, folyosókat nyitva Andrijivka, Makariv és Borodjanka felé.

Csütörtökön Zelenszkij elárulta, hogy az elmúlt két napban mintegy 100 ezer embert sikerült evakuálni humanitárius folyosókon keresztül Ukrajna több részén.

(CNN)

Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / AFP
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik