Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Pozitív fejleményekkel ért véget a tárgyalások harmadik köre, újabb szankciókon dolgozik az EU Vissza a közvetítéshez

A kémkedésért elítélt KGBéla egy orosz propagandaoldalon elemzi a háborút

A kémkedésért elítélt volt jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla az egyik orosz propagandaoldalon magyar szempontból elemzi az ukrajnai háborút – vette észre a Klubrádió. A cikkben Kovács a budapesti ukrán nagykövet szavait idézi, amelyben Ljubov Nepop azt üzente a magyar kormánynak, hogy „Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint az emberi életek?” A KGBélaként is ismert volt politikus erre megjegyzi, hogy a kárpátaljai magyarok is harcolnak az oroszok ellen.

Regnum.ru

A Moszkvában élő Kovács Bélát 2020 szeptemberében költségvetési csalás miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztéssel és 600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Törvényszék első fokon, majd másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla kémkedés előkészítése bűntettében is bűnösnek találta.

A vád lényege az volt, hogy a képviselő 2012-2014 között orosz hírszerzőknek adott át információkat azért, hogy bomlassza az Európai Unió intézményeit, kedvezzen az orosz érdekeknek. A költségvetési csalásra és hamis magánokiratok felhasználására vonatkozó, az Európai Csalás Elleni Hivatal) (OLAF) felvetése alapján kivizsgált ügyben a vád szerint a képviselő tettesként, három társa, három gyakornok bűnsegédként több mint 21 ezer euró (több mint 6 millió forint) vagyoni hátrányt okozott az Európai Parlamentnek 2012-2013-ban fiktív gyakornoki állásokkal.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik