A következő élő közvetítés része Nagy csapás készülődhet Kijevben, a magyar ellenzék Orbánék oroszbarátsága ellen tüntetett

Magyarország is támogatja, hogy azonnali EU-s csatlakozást engedélyezzenek Ukrajnának

Hatodik napja tart a háború, amit a magyar emberek nem akarnak, mi pedig a magunk részéről mindent meg is teszünk a béke érdekében, kezdte keddi Facebook-bejelentkezését Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elismételte, szorgalmazzák a tárgyalásokat az oroszok és az ukránok között. Hazánk kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett, miközben a modern kori magyar történelem legnagyobb humanitárius akciója zajlik, közölte.

Szijjártó elmondta, a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Ukrajnában béke legyen, mert minél előbb lesz béke, annál kevesebb lesz a halott és annál kevesebb ember kényszerül menekülésre.

A tárcavezető emlékeztetett, hétfőn nyolc ország, Bulgária, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia közös nyilatkozatban követelte, hogy azonnali EU-s csatlakozást engedélyezzenek Ukrajnának. A magyar kormány ezt a kezdeményezést támogatja, jelentette be Szijjártó.

Sürgetjük a brüsszeli intézményeket, hogy vegyék napirendre a nyolc elnöknek a kérését, amit Magyarország is támogat. Erről ma tájékoztattam a lengyel és a litván külügyminiszter kollégát is

– fogalmazott.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyébként a napokban már azonnal EU-s tagságot követelt Ukrajnának. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke akkor arról beszélt, ez idővel be fog következni.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik