A következő élő közvetítés része Nagy csapás készülődhet Kijevben, a magyar ellenzék Orbánék oroszbarátsága ellen tüntetett

„Ez most nem egy film” – egy bunkerből adott interjút Zelenszkij

Rövid interjút adott a CNN-nek Volodomir Zelenszkij ukrán elnök, aki elsősorban amerikai kollégáját, Joe Bident sürgette, hogy hatásos választ adjon Oroszország agressziójára.

Ez nagyon komoly… Ez most nem egy film

–mondta a korábban a kulturális szcénában mozgó, jelenleg egy kijevi bunkerben bujkáló ukrán elnök, ezután pedig leszögezte, nem ő az ikonikus figura ebben a konfliktusban, hanem Ukrajna.

Ukrajna Európa szíve, és azt hiszem, Európa most látja, hogy Ukrajna mennyire különleges a világ számára. Nem veszítheti el ezt a különlegességet.

Korábban többször is lenyilatkozta, hogy ő az orosz haderő első számú célpontja, ennek ellenére mégis úgy döntött, hogy a fővárosban marad. Így volt lehetősége arra is, hogy első kézből vitassa meg bizalmasaival a hétfőn, a fehérorosz határnál lezajlott tárgyalás részleteit.

„Úgy döntöttek, hogy tárgyalni akarnak. Én pedig azt mondtam, hogy először mindenkinek abba kell hagynia a harcot, és vissza kell találnunk arra a pontra, ahonnan ez az egész elindult hat nappal ezelőtt.” – mondta Zelenszkij, aki szerint, ha valaki el sem jut arra a pontra, hogy az ehhez hasonló alapvető dolgokat megtegye, az nem áll készen a békére, ilyen formában nincs értelme a tárgyalásnak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik