A következő élő közvetítés része Lezárult az ukrán-orosz tárgyalások első köre; újabb szankciók jöhetnek Oroszország ellen

Ukrajna állítja, már több mint ötezer orosz katona halt meg

Aytac Unal / ANADOLU AGENCY / AFP
Aytac Unal / ANADOLU AGENCY / AFP

A kijevi védelmi minisztérium állítása szerint több mint ötezer orosz katona vesztette életét az ukrajnai harcok első négy napjában – írja a BBC.

Mint írják, a Facebookon közzétett közleményben ukrán tisztviselők azt közölték, hogy körülbelül 5300 orosz katona halt meg, és azt állították, hogy az ukrán erők 191 harckocsit, 29 vadászgépet, 29 helikoptert és 816 páncélozott szállítójárművet semmisítettek meg.

A BBC nem tudta ellenőrizni az állításokat, bár az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma úgy véli, Oroszország „súlyos” áldozatokat követelt a konfliktus kezdeti szakaszában.

Vasárnap este egyébként először az orosz védelmi minisztérium is elismerte, hogy veszteségeket szenvedtek, bár nem közöltek pontos adatokat.

Közben az ENSZ-megfigyelők legalább 102 civil halálát erősítették meg a harcok első napjaiban. Közölték, hogy az az orosz invázió súlyos humanitárius következményeket okozott, és az áldozatok száma jóval magasabb lehet.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik