A következő élő közvetítés része Ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák Kijevben, több orosz bankot kizárnak a SWIFT-rendszerből

Szijjártó cáfolja, hogy Magyarország blokkolná az oroszellenes szankciókat

Magyarország soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólalt fel, nem blokkolt és nem is blokkol semmit – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatban. A posztot valószínűleg az váltotta ki, hogy –  amint arról lapunk is beszámolt – külföldi sajtóinformációk szerint Magyarország maradt az egyetlen olyan EU-tagállam, ami nem zárná ki az oroszokat a SWIFT-ből.

Legyen már világos: EZ NEM IGAZ! Soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólaltunk fel, nem blokkoltunk és nem is blokkolunk semmit

– jelentette ki a külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország békét szeretne, ezért dolgoznak, ezért fog tárgyalni az orosz és az ukrán kormány képviselőivel is, hogy kezdjenek közvetlen megbeszéléseket Budapesten.

Közben Kovács Zoltán emzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is reagált a hírekre, ő a Twitteren azt írta, Magyarország száz százalékban kiáll a közös uniós erőfeszítések mellett, „nem teszünk kevesebbet, mint amit az EU álláspontja megkövetel”.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik