A következő élő közvetítés része Nagyon nehéz éjszaka vár a kijeviekre, Szijjártó azt javasolta, Budapesten legyenek a béketárgyalások

A debreceni rektor hallgat Putyin díszdoktori címéről

Emilio Morenatti / MTI /AP
Emilio Morenatti / MTI /AP

Nem válaszolt a Telexnek Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, amikor azt kérdezték, hogy kezdeményezik-e Vlagyimir Putyin orosz elnök egyetemi díszpolgári címének visszavonását.

Mint ismert, Putyin elnök döntése nyomán Oroszország csütörtökön támadást indított Ukrajna ellen, a katonai agressziónak az ukrán elnök közlése szerint az első napon 137 halálos áldozata volt, köztük sok civil is.

A Debreceni Egyetemen 2017 nyarán, Szilvássy rektor előterjesztésére, a szenátus döntésével kapta meg Vlagyimir Putyin a Civis Honoris Causa elismerést, vagyis az egyetemi díszpolgári címet.

Ez a díj olyan magyar vagy külföldi személynek adományozható, aki kimagasló közéleti vagy művészeti tevékenységet fejt ki, munkásságával, erkölcsi vagy anyagi támogatásával segítette az egyetem jó hírnevének az erősítését – olvasható az egyetem erről szóló 2017-es közleményében.

Czeglédi Zsolt / MTI
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik