A következő élő közvetítés része Csernobilt is elfoglalták az oroszok, Biden szerint Putyin megfizet ezért a háborúért

Orbán: Elítéljük Oroszország katonai fellépését

EyePress News / EyePress / AFP
EyePress News / EyePress / AFP

Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését

jelentette ki Orbán Viktor a nemzetbiztonsági operatív törzs ülése után. Azt mondta, este vésztanácskozást tartanak Brüsszelben, melyen véleménye szerint az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánhatják el magukat.

Magyarországnak a háborús konfliktusból ki kell maradnia, ismételte el a kormányfő, azzal együtt, hogy szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába, de humanitárius segítséget természetesen nyújtunk majd.

Katonai és kijelölt rendőri egységeink megkezdték a munkát az ukrán határ térségében, arra kell számítani, hogy a menekültstátuszért folyamodó ukrán állampolgárok száma megnő, de képesek leszünk gyorsan és hatékonyan szembenézni ezzel a kihívással – közölte Orbán.

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetbiztonsági operatív törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 24-én.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a baloldal javaslatai veszélyeztetik Magyarország energia- és gázellátását, illetve a rezsicsökkentést.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik