Nagyvilág

Guardian: Orbán Viktor meghívta Magyarországra Donald Trumpot

Brendan Smialowski / AFP
Brendan Smialowski / AFP

Orbán Viktor meghívására Magyarországra utazhat az elkövetkező hetekben Donald Trump volt amerikai elnök, írja a Guardian.

A lap magyar kormányzati forrásokra hivatkozva arról számolt be, a meghívót az Alapjogokért Központ juttatta el Trumpnak.

A Fidesz tagjai nagyon szeretnék, ha Trump márciusban Budapestre látogatna

– közölte a meg nem nevezett forrás.

A cikk szerint Trump egyelőre nem reagált a megkeresésre. Ha eljönne Magyarországra, az lenne az első hivatalos külföldi útja azóta, hogy 2020-ban elveszítette a választásokat.

Orbán Viktor már a megválasztása előtt támogatta Donald Trumpot, és a 2020-as amerikai szavazáson is mellette állt. Legutóbb januárban beszéltek telefonon, nem sokkal korábban közleményben tudatta, Orbánt támogatja az országgyűlési választáson.

A Fideszben úgy gondolják, hogy hatalmas löketet adhatna Trump érkezése a kampánynak.

Ezeknek a látogatásoknak hatalmas hatása van a konzervatív magyar társadalomra, mert az emberek ikonként tekintenek Trumpra, aki erős ellenszélben volt elnök

– tette hozzá a lap fideszes forrása.

A Guardian szerint a bökkenő az lehet, hogy Trump fél a koronavírustól, ezért nem is nagyon utazott a közelmúltban külföldre.

Liz Harrington, Trump szóvivője nem kommentálta a sajtóértesüléseket.

A lap megkereste, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt is, és a meghívó részleteiről érdeklődtek, de csak annyit válaszolt:

nem.

Trump jó eséllyel az Alapjogokért Központ Amerika legnagyobb konzervatív rendezvényére, a Conservative Political Action Conference-re érkezne, aminek első európai országként ad otthont hazánk március 25-én és 26-án.

Kapcsolódó
Donald Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat
A volt amerikai elnök szerint a republikánusok már az idén visszaveszik Amerikát, két év múlva pedig az elnökséget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik